Tervetuloa kuulemaan, miten rakennetaan ilmastopositiivisia yritysalueita tiistaina 12.10 klo 9.00-10.15.

Mikä on 6Aika?

6Aika on Suomen kuuden suurimman kaupungin – Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Oulun – yhteinen kestävän kaupunkikehityksen strategia. Vastaamme strategialla haasteisiin, joita kaupungistumien tuo. Haluamme kehittää kaupunkejamme entistä älykkäämmiksi ja vastata palveluilla kaupunkilaisten aitoihin tarpeisiin.

Lisätietoja: 6Aika

Webinaarissa esitellään 6Aika ILPO Ilmastopositiiviset yritysalueet ja arvoketjut -hankkeen tulokset, eli ilmastopositiivisen yritysalueen malli ja Topinpuiston kiertotalouskeskuksen ilmastopolku. Malli kokoaa parhaat keinot, joiden avulla yritysalueet ja kiertotalouskeskukset voivat toimia ilmastonmuutoksen hillinnän eturintamassa.

Ilmastopositiivisen yritysalueen toiminnan keskiössä on yhteistoiminnan suunnitelmallisuus, yritysten tiivis yhteistyö, energia, kuljetukset, hiilinielut sekä työntekijöiden osallistaminen. Ilmastopositiivisen yritysalueen mallin kehittämisen pilotointipaikkana toimi Topinpuiston kiertotalouskeskus, jolle rakennettiin oma ilmastopolku.

Hyviä toimintatapoja ja käytäntöjä voivat hyödyntää kaikki kiertotalouskeskukset ja yritysalueet, joiden tavoitteena on ilmastonmuutoksen hillintä ja ilmastopositiivinen tulevaisuus!

Ilmastopositiivisen yritysalueen mallia ja Topinpuiston ilmastopolkua on rakentanut Turun kaupunki osana 6Aika: ILPO -hanketta, joka tarjoaa yrityksille tukea vähäpäästöisemmän liiketoiminnan kehittämiseen Turussa, Vantaalla ja Tampereen seudulla. Ilmastostopositiivisen yritysalueen malli ja Topinpuiston ilmastopolku julkaistaan myöhemmin myös erillisinä julkaisuina. Tulokset kootaan osaksi Hiilineutraali Turku 2029 -tavoitetta ja Turun kaupungin ilmastosuunnitelmaa.

Tilaisuus järjestetään webinaarina Teamsissa. Tervetuloa!

Ilmoittaudu tilaisuuteen 12.10.2021 klo 8 mennessä tästä

Tilaisuuden ohjelma

  • Tervetuloa! – Outi Laikko, ILPO-hankkeen projektipäällikkö, Turun kaupunki
  • Topinpuiston ilmastopolku ja ilmastopositiivisen yritysalueen malli: – Kaisa Kämäräinen, asiantuntija, AFRY
  • Yhteistyöllä ja kiertotaloudella kohti ilmastopositiivisuutta – Lassi Leinonen, projektisuunnittelija, Lounais-Suomen Jätehuolto
  • Minkälainen on hyvä kokeilu? – Pirkko Eteläaho, projektipäällikkö, Business Tampere

Lisätietoja tapahtumasta

Iris Kriikkula

projektiasiantuntija | Turun kaupunki

iris.kriikkula@turku.fi