Turun Eurooppa-forumissa keskustellaan EU:n puhtaiden ajoneuvojen direktiivin vaikutuksista Suomessa.

Keskustelutilaisuus järjestetään perjantaina 28.8.2020 klo 14:15-15:00 ja se on osa Pohjoisen kasvuvyöhykkeen CaaS-pilottia, jossa Vediafi on kehittänyt uuden Clean Vehicle Wizard - alustaratkaisun helpottamaan kuntien ja muiden julkisten toimijoiden hankintoja.

Infotilaisuudessa Liikenne ja viestintäministeriö kertoo uuden direktiivin kansallisen säädännön etenemisestä ja toimeenpanosta.

Kuntaliitto avaa kuntasektorin näkemystä tulevasta direktiivistä ja Salon kaupunki kertoo yhden kaupungin näkökannan kestävän liikenteen kehittämisestä.

Tilaisuuden lopuksi Vediafi kertoo pilotissa kehitetystä alustaratkaisusta, jolla käytännössä voidaan auttaa kuntia tekemään ympäristöystävällisempiä valintoja kuljetuspalveluiden ja kaluston hankinnassa.

Uuden alustan avulla esimerkiksi koulukuljetuksia tai kalustohankintoja kilpailutettaessa voidaan yhä paremmin huomioida kulkuneuvojen päästöt ja panostaa ekologisempiin vaihtoehtoihin.

Tilaisuus on seurattavissa etäyhden kautta suorana lähetyksenä perjantaina 28.8. klo 14.15-15.00: https://www.youtube.com/watch?v=rYaRuO1pwq4&feature=youtu.be

 

Kaikkia muitakin Turun Eurooppa-foorumin keskusteluja voi seurata suorana verkossa: https://www.europeforum.fi/live

Lehdistön edustajat voivat ilmoittautua tilaisuuteen Turun kaupungin viestintäsuunnittelijalle Irene Pendolinille: irene.pendolin@turku.fi

 

LISÄTIETOJA: 

Lasse Nykänen

p. 050 303 1268

lasse.nykanen@vedia.fi

www.vedia.fi

 

Marjo Uotila 

p. 040 651 4724 

marjo.uotila@turku.fi

www.kasvuvyohyke.fi