Saavutettavuusseloste, Pohjoinen kasvuvyöhyke

Tämä seloste on laadittu 22.9.2020

Sivuston saavutettavuuden on arvioinut Eficode 7.4.2020 

Tässä saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten Pohjoinen kasvuvyöhyke -sivustolla noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista.

Saavutettavuuden tila: 

Pohjoinen kasvuvyöhyke -verkkosivusto täyttää osin lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1).

Pohjoinen kasvuvyöhyke -sivusto on osa Turun kaupungin verkkopalvelua, joten sen saavutettavuus on laajasti sidoksissa samoihin teknisiin lainalaisuuksiin. Turku.fi-verkkopalvelun erillissivustojen korjaustoimenpiteet saavutettavuuden parantamiseksi tehdään keskitetysti. Turku.fi -sivuston yhteinen saavutettavuusseloste ja saavutettavuuskorjausten aikataulu löytyvät sivulta www.turku.fi/saavutettavuusseloste. Alle on koottu tietoa tämän tämän erillissivuston omista ei-saavutettavista sisällöistä. 

Saat käännettyä tämän sivuston ulkoasun korkeakontrastiseen katselumoodiin sivun yläkohdan valikosta "kontrasti". 

Sisällöt tai toiminnot, jotka eivät vielä ole saavutettavia (WCAG-kriteerien mukaan): 

  • Joissakin PDF-lomakkeissa on kuvia, joille ei ole määritetty kuvaavia tekstivastineita. (WCAG 1.1.1)
  • Otsikkotasojen käytössä on puutteita sekä verkkopalvelun sisältösivuilla että PDF-lomakkeissa. Joidenkin otsikkotasojen yli on hypätty ja kaikkia otsikkoja ei ole merkitty ohjelmallisesti otsikoiksi. (WCAG 1.3.1, 2.4.6)
  • Sivuilla on käytetty joitakin väriyhdistelmiä, jotka eivät ole kontrastiltaan riittäviä. (WCAG 1.4.11)
  • Kaikkia lomakekenttiä ja niiden nimilappuja ei ole ohjelmallisesti yhdistetty. Myöskään lomakekenttien täyttöohjeet eivät ole täysin saavutettavia näppäimistö- ja ruudunlukijakäytössä. (WCAG 1.3.1, 1.4.13)
  • Osa ulkoisen toimittajan sisältöjen upotuksista eivät ole saavutettavia, esimerkiksi video- tai karttaupotukset.

Osa tämän sivuston teknisistä saavutettavuusparannuksista tehdään keskitetysti turku.fi-verkkopalvelun korjausten yhteydessä 31.12.2020 mennessä. 

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

Tällä verkkosivustolla on videoita ja podcasteja, jotka eivät ole saavutettavia. Niistä puuttuu tekstikuvaus. Ennen 23.9.2020 julkaistua video- tai äänisisältöä ei lain mukaan tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavaksi tai poistaa verkkosivustolta.

Verkkopalvelusta ulos ohjaavien linkkien takaa löytyvä digitaalinen palvelu tai verkkosivusto on kyseisen palvelun tarjoajan vastuulla ja sen saavutettavuus on kuvattu omassa saavutettavuusselosteessaan. 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkosivustollamme?

Pyrimme jatkuvasti parantamaan Turku.fi-verkkopalvelun ja sen erillissivustojen saavutettavuutta. Jos löydät ongelmia, joita ei ole kuvattu tällä sivulla, ilmoita niistä meille ja teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi. Vastaamme yleensä viikon sisällä. Lain mukainen vastausaika on enintään 14 vuorokautta.

Tämän sivuston osalta turku.fi:n osana saavutettavuusvaatimukset tulevat voimaan 23.9.2020.

Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista. Jos et ole tyytyväinen palvelusta vastaavalta saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi  
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019)

Tarjoamme tukea käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa

Turun kaupungin yleisissä asiointipisteissä:

  • Skanssin Monitorissa (Skanssinkatu 10, 20730 Turku, puhelin 040 160 4556)
  • Kauppatorin Monitorissa (Aurakatu 8, 20100 Turku)
  • Kirjastoissa on mahdollisuus saada digitukea

Turun kaupungin verkko- ja digipalvelujen saavutettavuutta tarkastellaan jatkuvasti

Turku.fi-verkkopalvelusta vastaa Turun kaupunki. Haluamme, että mahdollisimman moni käyttäjä pystyy käyttämään digitaalisia palvelujamme. Otamme saavutettavuuden huomioon digitaalisten palvelujen kehityksessä ja teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi.

Turun kaupungin saavutettavuusosaamista kehitetään suunnitelmallisesti ja määrätietoisesti. Kaupungin saavutettavuuden puitesopimustoimittajat arvioivat kaupungin nykyiset digitaaliset palvelut ja verkkosivustot. Arvioinnin perusteella palveluiden saavutettavuutta kehitetään lain vaatimalle tasolle kunkin palvelun osalta.

Uusien verkkopalveluiden kehittämisessä ja hankinnassa saavutettavuus huomioidaan alusta lähtien. Saavutettavuuskoulutusta järjestetään kaikille osapuolille, jotka osallistuvat verkkopalveluiden kehittämiseen ja niiden sisältöjen tuottamiseen. Kaupungissa on käynnissä projekti Saavutettavuuslain vaatimusten täyttäminen kesään 2021 saakka.

Tämä verkkosivusto on julkaistu
1.7.2015

Asiasanat: