Turun oppisopimusopiskelijat juhlivat valmistumistaan perinteisessä Sadonkorjuujuhlassa Turun VPK-talolla. Sadonkorjuujuhlan kohokohtana oli ansioituneen oppisopimusopiskelijan ja – työnantajan palkitseminen stipendillä ja kunniakirjalla.

Stipendiä ja kunniakirjaa ei myönnetä pelkän opiskelumenestyksen perusteella, vaan palkitut ovat kunnostautuneet myös oman työyhteisönsä kehittämisessä. Oppisopimuskouluttajaa palkittaessa huomioidaan erityisesti myös kunniakirjan saajan toiminta oppisopimuskoulutuksen puolestapuhujana.

Oppisopimus sopii kaikenikäisille ja antaa mahdollisuuden kehittää omaa osaamistaan työtä tehden. Turun oppisopimustoimiston vuoden 2018 oppisopimusopiskelija Marjut Immonen suoritti myynnin ammattitutkinnon. Opinnot antoivat hänelle hyvät välineet kasvaa asiantuntijamyyjänä ja lisätä tuotemyyntiä. Tilaisuudessa jaettiin kunniakirja myös sitoutuneelle ja pitkäaikaiselle oppisopimuskouluttajalle. Kunniakirjalla palkittiin Oy Nord Wine Finland Ltd. Yritys on kouluttanut henkilökuntaansa oppisopimuksella jo reilut kymmenen vuotta ja on yksi menestyneimpiä ravintola-alan yrityksiä koko maassa. Yritys on tarjonnut jo miltei 20 nuorelle mahdollisuuden suorittaa tutkinto ja edetä urallaan. Tilaisuudessa huomioitiin lisäksi kansainvälisessä opiskelijavaihdossa kunnostautunut yritys, joka tänä vuonna on Gaggui Oy.

Oppisopimusopiskelijat ovat nykyään yhä nuorempia ja yrittäjätaustaisempia. Kuluvan vuoden alusta voimaan astuneen ammatillisen koulutuksen uudistuksen myötä oppisopimus pystyy paremmin vastaamaan yritysten osaamistarpeisiin. Tavoitteena on, että tutkinnon suorittaminen voisi koostua erilaisista tavoista hankkia osaamista. Uuden lain mahdollistamilla lyhytkestoisilla oppisopimuksilla opiskelijat voivat joustavasti siirtyä työelämän ja koulun väliä. Myös työnantajien kynnys rekrytointiin madaltuu, ja työvoiman löytyminen helpottuu. Yrittäjät ovatkin vuosi vuodelta paremmin löytäneet oppisopimuksen osaamisensa kehittämisen välineenä. Kuluneena vuonna alueellamme opiskeli oppisopimuksella n. 3000 opiskelijaa yli 1400 eri yrityksessä ja yli 150 eri tutkintoon. Suosituimpia tutkintoja ovat yhä sosiaali- ja terveysalan perustutkinto - lähihoitaja, johtamisen erikoisammattitutkinto, liiketalouden perustutkinto - merkonomi sekä yrittäjyyden tutkinnot.

Turun oppisopimustoimisto