Espoossa kansallisen Move -mittauksen jälkeen seuranneen valitettavan kuolemantapauksen johdosta Move! -mittaukset keskeytetään Turussa siksi aikaa kunnes Espoon tapahtumat ovat tulleet kattavasti selvitetyiksi.

– Ratkaisu tehdään tässä tilanteessa oppilaiden turvallisuuden varmistamiseksi, vaikka ongelmia ei mittausten yhteydessä Turussa olekaan ilmennyt, perusopetuksen palvelualuejohtaja Tommi Tuominen kertoo.

Move! on perusopetuksen 5. ja 8. vuosiluokkien oppilaille tarkoitettu fyysisen toimintakyvyn valtakunnallinen tiedonkeruu- ja palautejärjestelmä, joka tuottaa muun muassa tietoa yhdistettäväksi 5. ja 8. vuosiluokilla koululaisille tehtäviin laajoihin terveystarkastuksiin. Järjestelmän keskeisenä tarkoituksena on kannustaa omatoimiseen fyysisestä toimintakyvystä huolehtimiseen.

Move!-järjestelmä käyttöön 2016

Move!-järjestelmää valmisteltiin yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n kanssa ja se käynnistettiin virallisesti 1.8.2016 alkavan lukuvuoden alusta lukien, jolloin uudet perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet otettiin käyttöön. Elokuusta 2016 alkaen mittauksia on pitänyt toteuttaa 5. vuosiluokalle ja elokuusta 2018 alkaen myös 8. vuosiluokalle.

https://www.edu.fi/move