Turun Lyseon 8. luokan opotunnin ja valinnaisen teknisen työn oppilaat tutustuivat Koneteknologiakeskus Oy:n toimintaan 24.5. Vierailun järjesti Turun kaupungin työelämälehtori Matti Raho yhteistyössä koulun oppilaanohjaajan kanssa.

Vierailun aikana oppilaat kuulivat monipuolisesti koneteknologiasta ja siitä, miten ala näkyy Turussa. Kahdeksasluokkalaisille yhteishaun valinnat ovat ajankohtaisia erityisesti ensi vuonna, ja siksi nyt olikin hyvä aika kertoa oppilaille eri vaihtoehdoista. Hieman ehkä vielä unisten oppilaiden kiinnostus heräsi, kun he kuulivat eri roboteista ja mahdollisista urapoluista.

– Alalle on olemassa monta eri reittiä, yhtään huonoa ei ole, kertoi vierailun isäntä Jussi Karlsson Koneteknologiakeskuksesta.

Lyseon oppilaat ihmettelevät mikrometrin pienuutta.

Vierailun hetkellä Koneteknologiakeskuksella oli TET-harjoittelija, jota opasti AMK-opiskelija. He opettelivat yhdessä suunnittelua ja tulostamista 3D-printterillä. Vierailun aikana 8.-luokkalaiset näkivät 3D-printterin lisäksi teollisuudessa käytettyjä hitsausrobotteja toiminnassa. Lisäksi he tutustuivat siihen, miten voidaan harjoitella varastologistiikkaa oppimisympäristössä.

– Robotti on siitä kiva ettei sillä ole huonoja aamuja tai päiviä, avasi oppaamme Timo Kankala robottien toimintaa pilke silmäkulmassa.

Vierailut ovat osa työelämälehtorin toimintaa, jossa oppilaille halutaan tuoda tutuksi tekniset, teollisuuden ja luonnontieteen eri alat. Aloilla on tällä hetkellä kysyntää osaavista tekijöistä. Kannustamalla nuoria saadaan toivottavasti uusia huippuosaajia aloille. Vierailut ovat arvokkaita kiinnostuksen herättäjiä.

Nyt vierailleet oppilaat olivat tyytyväisiä käyntiin ja erityisesti 3D-printtaus herätti mielenkiintoa.

Yle Turku vieraili Koneteknologiakeskuksessa yhdessä Puropellon koulun ja työelämälehtorin kanssa. Juttu on katsottavissa 24.6. asti Yle Areenassa. Vierailu alkaa videon kohdassa 4:07.

Työelämälehtori Matti Raho ja Lyseon oppilaanohjaaja Kristiina Hellén pohtivat erilaisia urateitä, ja sitä, miten jatkossa toteuttaa vastaavanlaisia vierailuja.