Vantaa kasvaa tällä hetkellä kaupungeista nopeimmin, toiseksi eniten väkimäärä kasvaa Espoossa. Työpaikkojen määrän kehityksessä Aviapolis on pitänyt kärkipaikkaa koko maassa: Vuosina 2009–2015 Vantaalle, lähinnä juuri Aviapolikseen, syntyi 8 600 uutta työpaikkaa.

 – Uusi työ syntyy sinne, missä ihmiset viihtyvät, toteaa Vantaan elinkeinojohtaja Jose Valanta.

 – Pärjätäksemme siinä kisassa meidän täytyy tarjota osaaville ja laatutietoisille työntekijöille ja heidän perheilleen riittävän väljiä ja houkuttelevia asumisvaihtoehtoja pienien asuntojen rinnalle.
 
Vantaan Aviapolis on Suomen nopeimmin kasvavan yritysalueen ytimessä. Työpaikkojen määrän kehityksessä Aviapolis on pitänyt kärkipaikkaa koko maassa: Vuosina 2009–2015 Vantaalle, lähinnä juuri Aviapolikseen, syntyi 8 600 uutta työpaikkaa. Vain Helsingin kantakaupungissa on enemmän työpaikkoja kuin Aviapoliksessa, jossa niitä on 36 000. Kehärata yhdistää Vantaan itään ja länteen, sekä Helsingin ydinkeskustan lentoasemaan.

Lentokentät ovat kasvugeneraattoreita

Lentokenttä ei ole enää kuten ennen vain kenttä, josta otetaan taksi ja jatketaan matkaa.

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n johtaja Matti Apunen kommentoi Vantaan Aviapoliksen merkitystä:

 – Lentokenttä ei ole enää kuten ennen vain kenttä, josta otetaan taksi ja jatketaan matkaa. Lentokentät ovat kasvugeneraattoreita. Itse kentät kasvavat, samoin niiden läheiset alueet. Lentokenttäkaupungit ovat kasvava ilmiö etenkin Aasiassa. Alueilla on bisnestä, logistiikka-alan yrityksiä ja viihdettä. Voi sanoa, että kerrankin maantiede toimii meidän eduksemme. Helsinki-Vantaan lentokentältä on hyvät yhteydet Aasiaan. Toiseksi lentokentän läheisyydessä on vielä väljää, joten sinne mahtuu rakentamaan lisää.
 
Aviapoliksessa toimii jo nyt lähes 500 kansainvälistä yritystä, siksi sinne tarvitaan palveluita myös ulkomaalaisille perheille. Sympaattisessa Kartanonkosken kaupunginosassa on englanninkielinen päiväkoti ja Vantaan kansainvälinen koulu.
 
Elinkeinojohtaja Valanta korostaa, että Vantaan kaupungin tavoitteena on, ettei Aviapolis ole pelkkä työpaikkakeskittymä. Ihanteellista olisi, että työntekijät haluaisivat myös asua alueella. Nyt runsas 62 000 ulkopaikkakuntalaista käy päivittäin töissä Vantaalla.

 – Emme ole luomassa taas yhtä tylsää lentokenttäaluetta, jossa on toimistotorneja, lasia ja näyttäviä sisääntuloja. Aviapolikseen halutaan asukkaita, ravintoloita, kauppoja, kampaamoita ja kuntokeskuksia. Alueella on nyt 19 000 asukasta, ja suunnitelmissa on kaksinkertaistaa asukasmäärä lähitulevaisuudessa 40 000:een.
 
Lisää aiheesta: