Varsinais-Suomen oppilaanohjaajat kokoontuivat Lemminkäisenkadun koulutaloon perjantaina 2.10. kuulemaan Turun ammatti-instituutin uutisia ja saamaan tietoa koulutusaloista.

Rehtori Soile Lehto avasi tilaisuuden ja opasti ammatillisten opintojen osaamispistekäytänteisiin. Lehto totesi, että opiskelijat oppivat eri tavoin ja eri nopeudella. Heille pitää selvittää, että kaikki eivät tee samoja asioita ja että koulussa ja työssäoppimassa vietetty aika voi opiskelijakohtaisesti vaihdella.

Seuraavaksi Sanna Tapojärvi-Rasi Psykologitiimi Päämäärästä selosti opinto-ohjaajille soveltuvuustutkimuksen merkityksestä opiskelijavalinnassa.

Kun koulutalojen edustajat pääsivät esittelemään koulutustarjontaa sekä muuttuneita käytänteitä,  myös opiskelijat saivat puheenvuoron. He ilahduttivatkin yleisöä innostuneilla ja selkeillä kommenteillaan ja kalvosarjoillaan (kuvassa graafisen- ja painoviestintäalan opiskelijat Enni ja Tuulia Juhannuskukkulan koulutalosta).

Tekniikan alan esittelyssä kerrottiin kuinka "Avoimet työmaat"-konseptia tarjotaan eri puolilla Suomea peruskoulua käyville oppilaille. Avoimet työmaat -päivän aikana ammattivalintaikäiset nuoret opinto-ohjaajineen saavat omakohtaista kokemusta rakennus- ja kiinteistöpalvelualasta, tutustuen sekä alan koulutustarjontaan lähialueillaan että alan ammatteihin ja työtehtäviin työmaa- tai yritysvierailun aikana.

Tilaisuuden päätteeksi syvennettiin Opiskelijahyvinvoinnin videoon, siinä TAIn opiskelijat kuvasivat opiskeluviihtyvyyteen vaikuttavia tekijöitä ja nähtiinpä erilaisia riemastuttavia opettajahahmojakin.

Teksti Merja Heijari