Festivaaliviikolla tarjolla on yläkoulujen kotitalousluokkien oppilaiden ehdottamia ruokia sekä palautekanavan kautta poimittuja oppilaiden ruokatoiveita. Ruokalistoille ovat päätyneet mm. tortillat ja Fish&Chips.

Arkea on tänäkin vuonna mukana hyvän ruoan Food & Fun -festivaalissa. Tapahtuma näkyy kaupungin monissa ravintoloissa 30.9.–4.10. sekä kouluissa 30.9.–2.10. Festivaalin keskiössä on luonnollisesti ruoka, mutta ohjelmassa on muutakin mukavaa.

Food & Fun -festivaalin kouluruokalista:
Ke 30.9.: Salaattibaari
To 1.10.: Broileritortilla
Pe 2.10.: Fish & Chips

Festivaalin ruokalista päiväkodeissa:
Ke 30.9.: Kinkkukiusaus
To 1.10.: Broilertortilla tai broileririsotto päiväkodin valinnan mukaan
Pe 2.10.: Fish & Chips

Keskiviikkona 30.9. vietetään kansainvälistä koulumaitopäivää, jonka kunniaksi tarjotaan jälkiruoaksi mangosmoothieta sekä kouluissa että päiväkodeissa.

Puurobaarit kokeilussa

Osassa kouluista kokeillaan Food & Fun -festivaalin aikana maksutonta puurobaaria. Kouluravintolan linjastosta tarjolla oleva puurobaari on avoinna aamuisin ennen koulun alkua. Koska puuron menekkiä on vaikea arvioida, puuroa on tarjolla vain rajoitettu määrä. Puurobaarissa ei huomioida erityisruokavaliota. Puuron lisäksi on tarjolla lisukkeita, kuten marja- tai hedelmäkeittoa, maitorahkaa, hilloa, siemeniä, margariinia sekä maitoa.

Puurobaari on tarjolla seuraavissa kouluissa:
Cygnaeus skola, Haarlan koulu, Hannunniitun koulu, Hepokullan koulu, Jäkärlän koulu, Lausteen koulu, Luostarivuoren koulu ja lukio, Martin koulu, Moision koulu, Nummenpakan koulun Aurajoen yksikkö, Paattisten koulu, Pansion koulu, Puolalan koulu (alakoulu Kauppiaskatu 14), Pääskyvuoren koulu, Rieskalähteen koulu, St:Olofsskolan, Teräsrautelan koulu, Topeliuksen koulun, Turun klassillinen lukio, Turun Lyseon koulu ja lukio, Vasaramäen koulun Syreenikujan yksikkö ja Wäinö Aaltosen koulu.

Ruokasalit viihtyisämmiksi

Festivaalin kansainväliset keittiömestarit vierailevat Cygnaeuksen koululla, jonka ruokasalin koulun oppilaat, Kiinteistöliikelaitos sekä Arkea yhdessä ovat muuttaneet viihtyisämmäksi sisustussuunnittelu G-pisteen suunnitelman mukaan.

Myös muut alakoulut on haastettu yhteisvoimin tuunaamaan oman koulun ruokasali viihtyisämmäksi. Arkea palkitsee parhaat koulut. Arkean edustajat kiertävät teemaviikolla arvioimassa ja kuvaamassa ruokasalit. Tavoitteena on, että lapset pääsevät itse valitsemaan kolme parasta toteutusta.


Tutustu Food & Fun –festivaalin ohjelmaan

Asiasanat: