Kun kaikki tekee vaan hyvää niin hyviä juttuja tapahtuu, sanoo FightBack Run -tapahtuman ideoinut Pekka Hyysalo ja haastaa kaikki mukaan liikkumaan hyvän asian puolesta.

Tarina

FightBack-tarina alkoi 28. huhtikuuta vuonna 2010, kun freestylehiihtäjä Pekka Hyysalon päivän viimeinen lasku päättyi vakavaan loukkaantumiseen. Rinteestä hänet kiidätettiin teho-osastolle ja suoraan leikkaussaliin, jossa hän vajosi koomaan kolmeksi viikoksi. Lääkäreiden synkistä ennusteista huolimatta Pekka päätti kuitenkin taistella ja vain kuusi kuukautta myöhemmin hän käveli jälleen.

Jo toipumisen alkuvaiheessa Pekka ilmaisi halunsa auttaa muita samaan tilanteeseen joutuneita. FightBack Run on osoitus taistelijaluonteen tahdonvoimasta, sisusta ja halusta tartuttaa FightBack -asenne jokaiseen suomalaiseen. Kotisohvalta nouseminen ei ole mahdotonta, jos teho-osastoltakin voi päästä jaloilleen!

Pekka Hyysalon ideoima FightBack Run järjestetään toista kertaa Turun Vanhalla Suurtorilla lauantaina 5. syyskuuta. Matkavaihtoehtoina on viimevuotinen 2,6 kilometrin lenkki sekä tuplamatka 5,2 kilometriä. Lisäksi valittavana on 260 metrin esteetön lenkki, joka on osallistujille maksuton.

Tällä kertaa Pekka taivaltaa oman 5,2 kilometrin mittaisen FightBack Runinsa kävellen. Pekan päävammaa on kuntoutettu helmikuusta lähtien intialaisen fysioterapeutti Dr. Rajul Vasan ohjauksessa Vasa Concept -menetelmällä, joka pohjautuu aivojen plastisuuden hyödyntämiseen. Pekka on harjoitellut useita tunteja päivässä, saadakseen luotua uusia hermosoluyhteyksiä ja korvattua väärin opittuja liikeratoja.  Myös askellus on opeteltava uudelleen, minkä vuoksi on parempi, että Pekka kulkee tänä vuonna tapahtumareitin kävellen.

FightBack tukee myös muita

Pekan tavoitteena on mahdollistaa vastaavanlainen kuntoutus mahdollisimman monelle päävamman saaneelle myös ensi vuonna. Hänen unelmanaan on avata Turkuun maailman ensimmäinen FightBack with Vasa Concept -sali jo seuraavan vuoden sisällä. FightBack Run on mukana toteuttamassa tätä projektia.

Viime vuonna FightBack Run keräsi Aurajoen rannoille 1200 juoksijaa. Vanhalle suurtorille mahtuu 3 000 osallistujaa, joten paikka tässä ainutlaatuisessa tapahtumassa kannattaa varmistaa heti. Mukaan lähteminen on helppoa: ilmoittautuminen onnistuu osoitteessa www.fightbackrun.fi. Vain 10 euron osallistumismaksulla pääsee mukaan tukemaan FightBack –projektia ja tukemaan FightBack -taistelijoita.

Pekka haastaa turkulaiset liikkumaan

Pekka Hyysalo on mukana myös meneillään olevassa Koko Kaupunki Askeltaa -kampanjassa, jossa haastetaan kaupunkilaisia lisäämään arjessa liikkumista. Leikkimielinen askelkisa käydään Turun, Oulun, Tampereen ja Vantaan välisenä haastekampanjana 15.-31.8., jonka lopussa katsotaan, minkä kaupungin asukkaat kiertävät pisimmän matkan maapallon ympäri.

Ilmaan on heitetty turkulaisille siis kaksi liikuntahaastetta. Molempiin on helppo tarttua!