Moisio skola i Åbo valdes med i boken Deep Learning – Engage the World, Change the World som handlar om djuplärande.

Moisio skola valdes med i programmet för djuplärning New Pedagogies for Deep Learning. Moisio skola gick med i programmet fyra år sedan då Åbo stad gick med i programmet bland de första i Finland.

I Moisio skola togs nyheten emot med glädje och som ett uppmuntrande erkännande.
– Att få vara med i boken var en positiv överraskning. Våra lärare har gjort ett fint arbete med eleverna. Samtidigt får vi värdefull feedback och tips på hur lärmetoderna kan utnyttjas, tackar Moisio skolas rektor Mia Autio.

Med djuplärande hänvisas till lärmetoder genom vilka man fördjupar kunnande och tillämpar det man lärt sig i praktiken.

Centralt för metoderna för djuplärande är att utnyttja den digitala världen och lärkompanjonskap. I lärupplevelsen deltar utöver läraren och eleven även föräldrarna och hela lärmiljön.
– Användningen och utnyttjandet av metoderna för djuplärande är en kontinuerlig process som fortsätter över årskurserna. Våra lärare träffas regelbundet så att informationen förs framåt och det skapas diskussion mellan olika klasser. Vi önskar att vi kan förmedla detta även till eleverna i årskurs 7–9, fortsätter Autio.

Varje årskurs har en egen färdighet som den koncentrerar sig på under läsåret. Eleverna i årskurs sex lärde sig hur klimatet och människan påverkar den närliggande miljön under de olika årstiderna. Eleverna studerade ett litet landområde under fyra månaders tid och skapade presentationer om sina observationer.